Chokladmousse till alla hjärtans dag

Ingredienser

Till 6 personer behöver du:
200 g mörk choklad, 70%
3 dl vispgrädde
Smaksättning:
1 msk pulverkaffe eller
1 msk konjak
Till dekoration:
hyvlad choklad
  • GI Lågt
  • GB Lågt
  •  

    Så här gör du

    1.
    Börja med att hyvla av lite choklad från chokladkakan med osthyveln. Detta ska vara till dekoration. Bryt sönder chokladen i mindre bitar och smält den i vattenbad. Låt chokladen svalna medan du vispar grädden.
    2.
    Vispa grädden till skum, inte så fast som till exempel till tårta.Rör ner eventuell smaksättning. Rör sedan ner chokladen, lite i taget. Grädden tjocknar något när du rör ner chokladen.
    3.
    Sleva upp smeten i 6 vackra glas, kaffekoppar eller serveringsskålar. Ställ svalt under plastfolie till servering. Strö över hyvlad choklad strax före servering.


    Kommentarer

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0