Chokladmousse till alla hjärtans dag
Ingredienser
Till 6 personer behöver du:200 g mörk choklad, 70%
3 dl vispgrädde
Smaksättning:
1 msk pulverkaffe eller
1 msk konjak
Till dekoration:
hyvlad choklad
Så här gör du
1.Börja med att hyvla av lite choklad från chokladkakan med osthyveln. Detta ska vara till dekoration. Bryt sönder chokladen i mindre bitar och smält den i vattenbad. Låt chokladen svalna medan du vispar grädden.
2.
Vispa grädden till skum, inte så fast som till exempel till tårta.Rör ner eventuell smaksättning. Rör sedan ner chokladen, lite i taget. Grädden tjocknar något när du rör ner chokladen.
3.
Sleva upp smeten i 6 vackra glas, kaffekoppar eller serveringsskålar. Ställ svalt under plastfolie till servering. Strö över hyvlad choklad strax före servering.
Kommentarer
Trackback